Afscheid van Shanti

op .

Afscheid van Shanti

pasen

Onwezelijk en vreselijk verdrietig moet ik nu opeens een nieuwsbericht schrijven over het afscheid van Shanti. Het kan niet, het klopt niet. Het kan niet waar zijn. Na 14 jaar en 3 maanden vriendschap en onvoorwaardelijke liefde moet ik haar loslaten. Mijn Prutske. Mijn schaduw, mijn trots... Mijn Shanti.

Blij met zo'n lang en gezond leven, wat toch volkomen onverwachts eindigde. En vreselijk verdrietig omdat ik je niet wil missen...

We werkten samen zo hard om je na die vreselijke maagtorsie en operatie in december weer 'back in shape' te krijgen. Je liet iedereen versteld staan, genoot van ons dagelijks rondje door het bos, waarbij je stevig 30 minuten meestapte over de heide.

Vol ongeloof kijk ik de recente filmpjes terug. Hoe kan dat nou... Vorige week hobbelde je nog in een galopje door de tuin, zette je malle Dior op haar nummer en blafte je vrolijk rond om maar vooral in het middelpunt te staan. Je stond vooraan als de voerbakken werden gevuld, en genoot van elke maaltijd.

De bestelling met speciale slofjes was net binnen, zodat je makkelijker op kon staan als je weer eens eigenwijs naast je vetbed onder de tafel aan mijn voeten was gaan liggen. En de traplift stond in bestelling, zodat je toch maar gewoon boven kan blijven slapen naast me op bed, zonder -op pure wilskracht- toch de stijle trap op te lopen. Want je was mijn schaduw... overdag aan mijn voeten tijdens werk, en 's nachts naast me op bed. 

Maar toen ik 3 dagen van huis was ivm de Euro OES met Dior en Dwayne, vertelde de liefste oppas al dat het niet goed met je ging. Wie had donderdag avond bij vertrek kunnen bedenken dat ik bij thuiskomst afscheid van je moest nemen...

ik ga je zo vreselijk missen Shanti. Mijn meiske, mijn Prutske. 

* oh mani padme hum. Om Shanti, Shanti, Shanti *

 

 

 

 

 

Tags: Shanti