Honden

Babs

San Marinese Champion, Mediterean Winner '06

Ch Youandi Back 'n Beyond

 D.O.B: 14-10-2001, HD-A & Eyes Clear  

Babs zat niet "in de planning" maar al snel na haar geboorte werd me duidelijk dat ze hierbij ons hoort. Ze heeft in haar eerste levensweken al laten zien dat ze niet zomaar de eerste de beste is... dus gaat ze niet alleen 'Back naar haar Roots' maar ze gaat verder; Back 'n Beyond!

Ze lijkt in zowel haar zachte karakter, als haar uiterlijk als 2 druppels water op haar moeder. Op tentoonstellingen deed ze het met haar kleine postuur zeker niet onverdienstelijk en mag zich officieel FCI kampioen noemen. Helaas moest Babs d'r baarmoeder op medische indicatie verwijderd worden, waardoor ze nooit pups zal kunnen krijgen. Gelukkig is ze verder kerngezond.

In 2007 heb ik besloten haar vacht kort te zetten, waar ze zelf enorm blij mee is en als een echte huishond geniet van het leven! Babs haar favoriete bezigheid is "eten"! Ze is dan ook altijd op dieet om eventueel overgewicht te beperken. Haar bijnaam is al jaren "Spekkie" en het maakt haar niet uit hoe ze genoemd wordt... als er een koekje te halen is luistert ze naar elke naam en toont ze een enorme 'will to please'.

Ze heeft als enige een luxe bed in de huiskamer, want zonder 'bontjas' kan je niet op de vloer slapen (vindt Babs) De bank is ook lekker om op te slapen, maar die moet ze soms delen met de anderen en dat is dan toch weer niet conform Babs haar rust-normen. Haar eigen bed is heilig en daar heeft iedereen respect voor. Goed geregeld Babs!

Chanel

German Junior ch, German Club Winner 2008, Multi Best In Show

International, Luxembourgs, Danisch, German, VDH Champion

Ch Youandi Mademoiselle Chanel

D.O.B.: 09-06-2007, HD-A & Eyes Clear, PCD Clear  

Chanel is mijn 'klein meisje' met een heel vrolijk karakter. Samen met haar broer Vincent zet ze de boel graag op stelten en is ze altijd op zoek naar kattekwaad. Ze is een enorme knuffel, en na een drukke dag buitenspelen kruipt ze steevast 's avonds bij me op schoot om bij te komen van haar 'zware dag'.

Tijdens haar eerste show werd ze op de leeftijd van amper 6 maanden "Best puppy van Denemarken"! Ze heeft zich gekwalificeerd voor Crufts 2009, haalde de 3e prijs op de Euro OES show in Spanje en de 2e plaats op de wereld show in Zweden... en vanaf het moment dat ze in de openklasse kon meedingen naar de 'echte' prijzen, won ze op zowel de Nationale D'elevage (France) als de Specialty in Denemarken het RCAC.

Ze heeft al CAC's in Nederland, Zwitserland, Luxemburg en Duitsland plus enkele CACIB's voor de internationale titel.. en dat allemaal voordat ze überhaupt 18 maanden oud was....

Inmiddels is Chanel moeder van een nest schitterend gezonde pups, en heeft ze 5 FCI kampioens titels op haar naam staan. Ze is mijn lief klein meiske... loopt het liefste de hele dag te keten met Pooh en Vincent, en heeft nog genoeg in haar mars!

 

 

 

Pooh

Junior Bundes Sieger 2010, Best Junior Belgium Specialty

German-Club Champion & German-VDH Champion

Ch Youandi Meringue

D.O.B.: 24-11-2009, ♀ HD-A & Eyes Clear & PCD Clear 

Soms loopt alles anders dan gepland, en kan ik maar 1 ding doen... mijn gevoel volgen.

Pooh was bij haar geboorte al een eyecatcher, en heeft vervolgens met haar innemende persoonlijkheid mijn hart gestolen waardoor het besluit om haar te houden niet zo moeilijk was. Ze zal de leegte die haar Oma Coco achter laat nooit kunnen opvullen, maar wat ben ik blij dat ze als waardige kleindochter van Coco de roedel zal aanvullen.

Pooh is een dametje met het voor mij zo herkenbare en dierbare zachte karakter, maar ze weet precies wat ze wil. Poehpoeh...Daar heb ik regelmatig mijn handen aan vol! Ze is klein van stuk, en had wat tijd nodig om een 'dame' te worden... en hoewel ze in hoogte (slechts 57cm) niet uitblinkt, doet ze dat in haar personality des te meer! Waar ze komt steelt ze harten en steelt ze de show... en neemt ze dus ook de prijzen mee naar huis.

Pooh vindt de shows geweldig, en zeker het reizen met de camper is voor haar de ultieme fun. Of we nu naar een show gaan, of op vakantie... Pooh zit op haar 'eigen plek' voor het raampje en geniet van elke trip. Thuis is ze meestal in de tuin te vinden; samen met Vincent sleurend aan een knuffelbeest, keten met Dwayne of rennen en kattekoppen met Chanel. 

 

Het leven is één groot feest voor Pooh en haar enthousiasme is erg aanstekelijk voor iedereen die ze ontmoet. Pooh (of "Poehkie" voor de insiders) blijkt een natuurtalent te zijn in schaapdrijven, én behaalde binnen de kortst mogelijke tijd de overwinningen op diverse prestigieuze shows om zichzelf vervolgens Duits kampioen te mogen noemen.

Sinds 2013 doen we ook samen aan Breitensport, waarbij Pooh laat zien dat ze ook talenten heeft op behendigheid- en obedience niveau. We lopen samen wedstrijden en slepen ook hier weer de prijzen in de wacht.

Voor mij is Pooh niet alleen speciaal vanwege haar fantastische rastypische eigenschappen, maar nog veel meer om haar werklust en intelligentie. Pooh is zo veelzijdig; ze heeft 'beauty & brains"...en heeft het 'stokje overgenomen van Muffin'.

Ja Pooh is een waardige "mega hond" tijdens bos- en bergwandelingen, zwemmen én fietsen.

Mijn PoohPooh! :-)

  


 

"What day is it?" Asked Pooh

"It's today" Squeaked Piglet

"My favorite day." Said Pooh

 

 

Dwayne

International, Engels, Nederlands, Italian, French, Belgisch, Luxemburgs, Zwitsers, Deens, Duits, VDH champion 

Wereld Kampioen '17, Nordic Winner'16, Benelux Winner'14, Club Winner NL'15, BIS winner, multi-BISS Winner

Ch Youandi Grand Cru

 D.O.B. 05-08-2011, ♂ Hipscore A, Eyes clear, PCD +/+, MDR1 +/+, CA +/+, EIC +/+, BEAR +/+

De kleine globetrotter... we noemen hem Dwayne. Het bijzondere aan Dwayne is dat zijn vader in Australie woonde, en daar de top-hond was op gebied van schapendrijven, obedience én op shows de titel "Australian Grand Champion" heeft gehaald. Het was dus een heel spannend en langdurig project om Shanti zwanger te laten worden van deze speciale hond met beauty & brains die aan de andere kant van de wereld woonde.

Maar het is gelukt, en Dwayne is de hond van mijn dromen die uitblinkt in zijn ongecompliceerde vrolijke karakter waarmee hij gemakkelijk de harten steelt van iedereen die hem ontmoet. Hij heeft de bijzondere gave om me op te vrolijken, en de zon te laten schijnen. Hij maakte me als puppie weer aan het lachen na een periode met veel verdrietige momenten. Hij is een aanwinst voor de familie, de beste vriend voor Vincent (de mannen delen samen de sofa!) en hij loopt graag te keten met de meiden of ligt als mijn schaduw aan mijn voeten tijdens mijn werk.

Hij is intelligent, nieuwsgierig en eigenzinnig... een echte personality! Dwayne is een hond om mee te knuffelen en mee te werken; Op leeftijd van 7 maanden liet hij zijn talenten al zien om te kunnen werken met schapen, maar ook shows,  obedience en behendigheid doet hij met (te) veel plezier. :-)

Hij heeft ook de 'looks' meegekregen van z'n beide ouders: Tijdens zijn debuut op de specialty in Italy won hij direct "Best Junior in Show". Toen hij 17 maanden oud was won hij "best in show" in Bordeaux/ Frankrijk over alle rassen (2600 honden) en 2 maanden later mocht hij zijn eerste FCI titel achter zijn naam zetten. Op amper 27 maanden leeftijd had hij al 3 BIS (Best in Show) op zijn naam staan, waaronder 2 specialty's onder rasspecialist keurmeesters. Inmiddels zijn dat zelfs al 7 BISS overwinningen. 

Nog voordat Dwayne 3 jaar oud was, had hij 8 kampioenstitels op zijn naam staan, welke hij in stijl heeft gehaald door onder gerespecteerde rasspecialist keurmeesters grote overwinningen te halen. En 'als icing on the cake' werd hij in 2015 ook Engels kampioen en in 2017 Wereld Kampioen! Er zijn maar heel weinig honden die dit evenaren in Europa. 

Voor Dwayne zijn alle shows een feestje, zeker de trips naar UK. Hij vindt het heerlijk om in de spotlight te staan, maar voor de trips met camper mag ik hem 's nachts wakker maken. Deze zijn namelijk altijd verzekerd van strandwandelingen met de hele familie in Calais, en soms zelfs extra uitgebreid met vakanties in zuid Engeland en Cornwall. 

Ondertussen werd hij de laatste jaren ook vader van enkele leuke nesten met veel belovende pups die uitblinken in hun families en op shows. Sommige winnen al CAC's of zijn al kampioen. 

Dwayne maakt de 'Youandi sixpack' weer compleet en is een héérlijke hond om dagelijks mee te leven. Hij is mijn vriendje, mijn schaduw.. 'the love of my life' 

  

 

Shanti

Nederlands-, Duits-, San Marinese Jr Champion, Mediterean- & Brussels Jr Winster '06

Danish, Swedish, Norwegian, Nordic, Dutch, Belgium, German, VDH, Swiss, Luxembourgs, Monaco, Slovenian, Croatian, International Champion

Amsterdam Winster' 07, Europa Sgr '07, Brussels Winster '07

Ch Youandi Moët & Chandon

 D.O,B.: 10-3-2005, HD-A & Eyes Clear, PCD Clear 

 

Shanti is een heerlijk vrolijke meid; vol humor, erg slim én verschrikkelijk lief! Ze is een volle zus van Babs, lijkt sprekend op haar vader door d'r gekke streken, maar ook op haar moeder Coco door haar extreem lieve karakter.

Op shows heeft ze alle records verbroken! Op leeftijd van 15 maanden had ze al 5 internationale jeugd titels verdiend. Haar carriere verliep met veel plezier en in sneltreinvaart; Op de leeftijd van 2 jaar mocht ze zich al Multi Kampioen noemen en won ze in Engeland de '1st prize' op Crufts! Doordat ze simpelweg te jong was moesten we soms geduld hebben om titels af te kunnen ronden, maar op leeftijd van amper 3 jaar was ze de wereld recordhouder van het ras mbt kampioenstitels.

Toen ze 4 jaar was heeft Shanti ruimte in de ring gemaakt voor haar kleine zusje en heeft ze een nest fantastische pups gekregen en 2 jaar later werd ze de trotse mama van Dwayne. Ze vindt het nog steeds heerlijk om in de spotlights te staan, maar speelt toch het liefste in het bos met Vincent, Chanel Dwayne en Pooh!

...en ze heeft als enige de piveleges om 's nachts op naast mijn bed te slapen :-)

 

 


 

Shanti means "inner peace' in Sanskrit.

Shanti mantra:

Oṁ Sahanā vavatu

sahanau bhunaktu

Sahavīryam karavāvahai

Tejasvi nāvadhītamastu

Mā vidviṣāvahai

Oṁ Shāntiḥ, Shāntiḥ, Shāntiḥ.

Om! Let the Studies that we together undertake be effulgent; Let there be no Animosity amongst us; OM. Peace, Peace, Peace.

Meer artikelen...

  • 1